Võilille märkimisväärsed mõtted

reede, juuli 31, 2009

Ma tõstatan põgusalt küsimuse seksuaalsuse kohta. Ei hakka pikalt keerutama, vaid mainin mõningaid märksõnu: seks, orgasm, eneserahuldamine, suhu võtmine, sperma jne. Sõnad, mis tekitavad, hoolimata nende loomulikkusest, inimestes endiselt ja ilmselt alati ebamugavust. Paljud võivad väita, et mitte (sellise alatooniga nalju, märkusi tehakse ju igapäevaselt, vestlustes sõpradega ja mujal). Kuid needsamad märkused ja naljad, millega kunagi tõeliselt asja eneseni ei jõuta (kobatakse siiski arglikult ja ümber nurga), näitavad just nimelt seda, et tegelikult pole sel teemal rääkimine inimestele mugav. Ometigi on seks osa meie kõigi elust, vähemal või suuremal määral. Eneserahuldus kui ilmselt parim viis oma keha tundma õppimiseks, sellest lähtub kõik ülejäänu (kuid selle üle alati naerdakse, pilgatakse juba selle sõna enese üle), suhu võtmine kui midagi, mis on juba ammu tuntud kui Kõige Rõvedam Asi, naised jälestavad ja nii ongi üldlevinud teadmine, et see on miski, mida mingi hinna eest teha ei tasu, pettumine on ilmselt suur, minu järgi täiesti vale arusaam. Isegi sünnitus, mida naine peab kartma kui tuld. Eile õhtul tuli just jutuks, kuidas naistele antakse sellest niivõrd vähe paikapidav impressioon, unustades selle võimaliku ilusa elemendi, ainulaadse kogemuse. Niisiis, miks ollakse niivõrd kinni, pelglikud? Meie oleme need, kes on teinud paljudest inimese seksuaalsust puudutavatest teemadest tabu, nüüdsel ajal võib-olla vähem kui varem, kuid parem on ikka kui midagi pole kunagi näha ega kuulda, oleks ju piinlik. Miks inimesed ei anna endale võimalust sellest täiesti vabalt mõelda, see muutes paremaks kõik, mis seksuaalsust või intiimelu puudutab...

5 Comments:

  • At 10:48 PM, Blogger Mats Volberg said…

    paistab et sul läks järjekord tiba sassi.

    "suhu võtmine, orgasm, sperma" peaks ikka olema.

     
  • At 11:25 AM, Blogger MustMarker said…

    totu

     
  • At 11:01 AM, Blogger Ott said…

    minu arust ka, mis siin häbeneda, see on nagu söömine ja joomine, toitumisharjumustest ikka räägitakse ju, miks siis mitte muust eluga kaasnevast :)

     
  • At 11:14 PM, Blogger T. said…

    See teema on minu meelest hea indikaator näitamaks inimese küpsust. Ma ei pea silmas iga kell sellest rääkimist, vaid võimet sel teemal rääkida, selle asemel, et itsitada ja end "nalja" kui teada-tuntud kaitsekilbi kasutamisega end ebamugavast teemast distantseerida. Mitte, et see nüüd kõik hullult tõsine peaks olema.
    Jah.

     
  • At 7:15 PM, Blogger MustMarker said…

    :) ma olen täiesti nõus

     

Postita kommentaar

<< Home